5 Tips til en bedre blog

 
0
Posted 02/02/2014 by admin in Blogbattle Nyheder

Klart Emne/Tema

Vær sikker på, at fortælle læserne hvad de kan forvente af dig og din blog. Hvem er du som blogger, hvad skriver du om på din blog og hvor ofte kommer der nyt.

Hvorfor?:

Bloglæsere er kræsne og for at begynde at læse en blog som fast læser, skal det først og fremmest være relevant indhold og inden for et tidsrum som passer læserne. Derfor er det vigtigt, at fortælle læserne hvad de kan forvente af indhold på din blog. Det skaber tryghed og du er sikker på, at de rigtige læsere hænger ved.

Design og Opbygning

Sørg for, at dit design og opbygning af bloggen er indbydende og stemmer overens med dit tema. Handler din blog f.eks. om kærlighed er lyserøde nuancer jo oplagt. Samtidig handler det om, at give læserne en god oplevelse. Det kunne f.eks være med en god menustruktur, godt overblik over tidligere indhold eller noget helt tredje.

Hvorfor?

Igen handler det om, at gøre læserne glade. Designet på din blog betyder utroligt meget når det handler om, at sætte læserne i den rette stemning. I eksemplet ovenfor, vil læseren hurtigt opfange, at bloggen handler om kærlighed og er ikke i tvivl om temaet pga. de lyserøde nuancer. Hvis du giver læserne det de vil have, skal de nok give det dig det du vil have. Faste læsere!

Nyt og Relevant Indhold

Skriv nye, relevante blogindlæg med jævne mellemrum. Vil du have faste læsere handler det om, at give dem noget at komme tilbage efter, jævnligt. Så lav f.eks. en plan for de næste par mdr. over hvilke indlæg du vil skrive og hvor ofte du vil udgive dem.

Hvorfor?

Læserne er vanedyr og finder hurtigt en rutine i den måde de læser blogs på. Så hvis en læser har vænnet sig til, at der kommer nyt indhold hver uge, så er den letteste måde at holde fast i den på, at fortsætte med at dele relevant indhold hver uge.

Billeder og Video

Brug billeder og meget gerne video på din blog. Giv læserne noget at kigge på som er relevant i forhold til indholdet på din blog. Det kunne være et billede af den ting du skriver om, en video af den oplevelse du har haft, eller noget helt tredje.

Hvorfor?

Billeder og video er med til, at gøre bloggen mere levende og giver læserne mulighed for, at fordybe sig endnu mere i indlægget og får en endnu bedre oplevelse.

Undgå Stave/Tastefejl

Læs altid dit blogindlæg igennem inden du udgiver det. Med en hurtig gennemlæsning eller to undgår du meget ofte dumme stave/tastefejl i blogindlægget. Samtidig er du også sikker på at formuleringen er i orden og der er en rød tråd i indlægget.

Hvorfor?

Stave/tastefejl og formuleringsbommerter, sender ofte et useriøst signal. Brug tiden på, at skrive et ordentligt indlæg der er både forståeligt og behageligt at læse. For mange stave/tastefejl gør det hurtigt irriterende at læse og giver en generelt dårlig oplevelse.

Har du tilmeldt din blog til Blogbattle? Læs her hvordan du gør


0 kommentarerSkriv til bloggeren


Hvad syntes du om bloggen?


(ndvendig)